Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KARTOFLANKA kociewska z golcami

          Opis

          To innowacyjna, pierwsza taka zupa na rynku dań mrożonych! Tworząc ją, inspirowaliśmy się bogatą tradycją kulinarną Kociewia – malowniczego regionu etnograficzno-kulturowego na Pomorzu Gdańskim. Sekret naszej pożywnej i sycącej zupy, tkwi w jej unikalnej, kociewskiej recepturze. Pokrojone w kostkę i podsmażane na oleju słonecznikowym ziemniaczki oraz golce – okrągłe kluski na bazie ziemniaków, to główne składniki „Kartoflanki”. Odkryj już dziś jej niezwykłą smakowitość!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: golce (kluski ziemniaczane) (47%) (ziemniaki (50%), skrobia ziemniaczana, woda, grys ziemniaczany, płatki ziemniaczane 1%, mąka pszenna, sól), ziemniaki podsmażane 33% (ziemniaki, olej słonecznikowy), warzywa w zmiennych proporcjach (19%) (cebula, marchew, pietruszka, seler), mieszanka przyprawowa w saszetce (1%) (sól, cebula, czosnek, majeranek (15%) olej rzepakowy).
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna425 kJ / 102 kcal638 kJ / 153 kcal8%
          Tłuszcz1,4 g2,1 g3%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g0,2 g1%
          Węglowodany19 g29 g11%
          w tym cukry0,9 g1,4 g2%
          Białko1,8 g2,7 g5%
          Sól0,9 g1,4 g23%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Kartoflankę (po uprzednim wyjęciu z opakowania saszetki z przyprawami) wsyp do około 1 l gotującego się bulionu.
          2Gotuj około 12 minut, od czasu do czasu mieszając.
          3Pod koniec gotowania zupę dopraw przyprawą z saszetki dołączonej do opakowania.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane