Wczoraj (05.02.2012r.) z inicjatywy Związku Polskie Mięso odbyła się konferencja prasowa Rady Gospodarki Żywnościowej, w której wzięli udział również przedstawiciele Głównego Inspektoratu Weterynarii, Głównej Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych oraz Głównego Inspektoratu Sanitarnego. Witold Choiński jako Przewodniczący Komisji ds. Produktów Pochodzenia Zwierzęcego RGŻ odczytał oficjalne Oświadczenie Rady Gospodarki Żywnościowej w sprawie przypadków użycia soli wypadowej do produkcji żywności. Jego treść znajduje się poniżej: Oświadczenie RGŻ.
Związek Polskie Mięso
ul. Chałubińskiego 8
00-613 Warszawa
Godziny pracy biura:
Poniedziałek-piątek 8:00-16:00
Tel: +48 22 830 26 56
Email: info@polskie-mieso.pl
KRS: 0000063289
NIP: 5261719336
REGON: 010700994